ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΑΜΠΕΛΩΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
Το μνημείο αυτό ανεγέρθη τον 16ου αιώνα από την οικογένεια Κλωκόνη όπως και η Ι.Μ Πορετσού όπου και βρίσκονται αντικριστά σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, αγιογραφημένα και τα δύο από τους αδελφούς Μόσχου και θεωρούνται σημαντικά μνημεία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς .
Με την πάροδο του χρόνου παρουσίασε σοβαρές ζημιές και κυρίως από τον Σεισμό του 2008 στο στατικό μέρος, αλλά και στις τοιχογραφίες του. Ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών Αθήνας Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγραμπέλων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο ανέλαβαν την ευθύνη και συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναστήλωση και συντήρηση του Ναού προκειμένου να τον αποδώσουμε στης επόμενες γενιές όπως πράξαμε και με την Ι.Μ Πορετσού.
Ο προϋπολογισμός του έργου καλύφθηκε με αρωγή του ΤΑΣ Αχαΐας, των πιο πάνω φορέων, την συνδρομή της Ι. Μητρόπολης Ηλείας, του Δήμου Καλαβρύτων του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Πάτρας , συγχωριανών επώνυμων και ανώνυμων φίλων .
Η μελέτη και η επίβλεψη του έργου έγινε από τεχνικό γραφείο με έδρα την Αθήνα και με επικεφαλή τον αρχιτέκτονα-μηχανικό κ. Χαρίδημο Σκάπουλα.    Η συντήρηση των τοιχογραφιών έγιναν ύστερα από μελέτη και άδεια της 6ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων  όπως και όλες οι άλλες εργασίες.
Ευχαριστούμε θερμά την Ι. Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης το ΤΑΣ Αχαΐας την 6η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων τον Δήμο Καλαβρύτων  τον Αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Χαρίδημο Σκάπουλα και τους συνεργάτες του, τους εργαζόμενους  στο έργο, τους δωρητές, και όλους όσους συνέβαλαν με όποιον τρόπο στην ολοκλήρωση των εργασιών του μνημείου.
Μετά από τρία χρόνια έντονης προσπάθειας ο Ναός  επαναλειτούργησε   στης 27/10/2013  την επόμενη ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου .

Φωτογκαλερί: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Προϊόντα: 1 - 10 από 34
1 | 2 | 3 | 4 >>